Sunday, November 6, 2011

Happy makan lembu time :D

Er title macam ape je kan? :D nway tak kesahlah. Today, my family kinda buat korban. memandangkan harini hari raya haji kan. so buat la korban sikit. seekor lembu sahaja guys but still worth like gosh. speachless!

#Macam mulamula, last few weeks, mak cakap 'Okay kakak raya haji balik yer, nak buat korban sikit. semua balik ni' I was like. Yahh happy of course. Family belah mak macam sikit tau. Then, jarang lah kumpul ramai ramai. Muka family aku jelah bertempek kat kampung ni since, kiteorg ade kampung ni je and kampung ayah aku just setengah jam je dari sini. Imagine, dekat tak dekat =='

#Then mcm kiteorg was so excited, pasang kemah bagai. Sebab dah lama tau tak de kenduri macamni. Last pun masa mak sedara aku kahwin and sekarang dia ada anak 2 dah? Lama gila dah kan, kan. Haha --' Sangat siot. Feeling tu macam whoaaaa can't imagine. Lagi lagi aku ni dah memang jenis full of emotions.HAHA

#Pagi tadi abah and semua guys yg mantap-mantap, tough jugak *wekk* pergi amik daging. Tak sembelih sini sbb takde yang PRO haha. -,- lagi lagi budak ramai. menyusahkan la pulak nanti kan kan. So, amik yg siap dilapah dah. Easy.

#Tunggu punya tunggu sampai la dging *nyum nyum*. Tapi yg mentah lagi lahhh. So, ianya sangat eiuw eeeeeiuw! Lmbik, darah nye. Berr aku rasa mcm nak pitam serta merta. Gosh. Tapi tabahkan jugak hati memandangkan, perempuan yg besar : matured & boleh buat kerja ye just aku and adik aku form 5. Yg lain tak baligh ag. HAHA !

#So malas nak story panjang, aku start potong daging and true, this is my first time. Yeah memalukan :p bia lah baru belajaar. Comel ape? Hihi. And masak apee. Siap lah. Menu : Gulai kawah superb tahap apa, daging goreng sedap gila, acar meletup habis, and so on. Taklupa teh o ais cair di bibir :D pergh tahap puas hati tuuu 100% lah! *thumbs up mak and semua yg terlibat!* Taklupa juga si pembasuh pinggan adik lelaki aku and cousin aku ; hilang handsome sbb basuh pinggan bhahah!

#Sekali, jumpa pakwe masa tecit laa, haha. Okayfine pakwe aku! *gelak gedik* Bukan scandal apa pakwe :p Haha dia dah besar and aku juga. besar matured okay not body :p Haha then saling menjeling and jeling lagi sbb aku tak nak di cop gatal tenung anak teruna org and .. the rest is history. Sangat kesal sbb tak de no phone dia. Aku rasa dia nak mintak je tapi dgn satu cara ialah melalui pak sedara aku yg bongsu. HARAM laa dia nak bagi. Haha dia tak kasi anakbuah dia gatal gatal :p Dia takpeee. Hhi. Aku tak ingat sgt pun tapi tadi mak aku cakap kat mak dia. 'Ey cakap kat Azrul ni makwe dia ni' ceh mak. Pandai pulak diaa. Haha. Aku ingat laa penah naik basikal sekali round kampung, jalan pimpin tangan g balik tadika, and masa aku langgar belakang kereta pakcik mana entah sebab baru blajar naik basikal, dia back up aku. Pujuk aku. Mybe sebab tu basikal dia & kiteorg sayang each other kot? And aku rasa dia muka nak sama macam kazen aku and mak dia sepupu atok aku. Umur setahun je beza so aku selesa kawan ngan dia :) Haha macam bengong :p Tapi sekarang he is totally different. Dulu comel. Sekarang tinggi, rambut,badan, macam mafia. Heee nasib baik lah putih tu tak ubah macam dulu :p I do miss youu ; Azrul !

Usha laa lagi saya petang petang, sy okay jee. Yang tak okay pak sedara sy tu jeee :D Hihi!

#No picture taken, semua busy, So sorry sorry morry ! :)


Selamat Eidul Adha, mubarak . May be blessed .

No comments: