Friday, June 3, 2011

YEZZ : PART I

Saya beli majalah YEZZ few days ago. Okay sory lah. Bahagian depan YEZZ dah tulis, untuk13-17 tahun sahaja. Saya 18. Soo sgt menyakitkan hati sebab I LOVE YEZZ ! berbanding majalah lain. HA-HA :D saya nak share sikit ni dgn korang. Halaman 96 & 97 (:


*10 ANNOYING THINGS COUPLES DO.
  1. Bermetamorfosa -sebelum ni korang lgsg tak minat bola sepak. Tapi sejak mempunyai BF yg 'kaki bola' secara automatiknya korang pun minat bola jugak. Yg tak leh blah nye, korang ter OVER minat melebihi BF korang pulak! *aih mcm mana ni? Hehe
  2. Macam Belangkas - Ibarat mcm korang ni, sudu & garpu. Tak boleh dipisahkan! Terlalu addicted ng Boyfie sendiri sampai alih panggilan nama ''saya'' kepada ''kami'' utk menunjukkan betapa sehati & sejiwanya korang. Oh my Prada =='
  3. Live in Action -Tanpa segan silu korang berpelukan, berkissingan dengan penuh mesra ibarat korang dekat rumah. Kadang kadang si pakwe cuit hidung makwe. Si makwe smash dengan cubitan manja di pipi & so on. Saje nak tunjuk gedik sikit lah depan public. Whuaaaa! So sweet !
  4. Main suap suap -Dlm buku kata. Jika kedua dua belah tgn Boyfie korang tu tak boleh diguna pakai lagi, eloklah dia suap sendiri makanan dia. HAHA sebab kecuali lah kalau korang kapel dgn mamat/minah yg kudung tangan. Nampak bebenor malas nye nak suap sendiri, haha. Sampai org keliling korang kerja nya ngumpat korang ( tak lalu makan ) nak suap suap boleh. Berpada pada. Ni tak, suap sampai habis licin makanan -.-
  5. Minta Kebenaran -Setiap kali mmber korang ajak kuar. Korang akan cakap, 'emm nanti jap ek, akunak mintak permission chayunk aku jap eh'. Korang igt, syurga di bawah tapak kaki ibu, bukan tapak kaki BF korang soo.. *HAHA part ni aku terbatuk sikit, ngeh3 :P
  6. Menghilang -Sejak korang memiliki BF ni, aktiviti korang bersama mmber korang semakin SEPI. Kawan kawan korang bergenang air mata dah ni sbb korang dah tak hiraukan dorang. Bila couple tinggal mmber. Bila dah clash pandai pulak nak cari mmber nak cari Shoulder to cry lah, hape ntah lah HAHA
  7. Wajib duduk bersebelahan -Tanpa segan silu korang mintak tukar dgn mmber korang yg duk tepi BF korang tu sebab takmau berpisah walaupun seminit. Kalau trpisah kejap rasa mcm kiamat dunia HAHA.
  8. 24/7 Sayang-Sayang -Setiap pasangan mempunyai pggilan mesra tapi, takkan lah 24/7 korang nak panggil dia. 'Sayang','Baby','Honey','Bee','Lebah'. Kan?
  9. Baby Talk -Ini lebih parah ye tuan puan! Baby Talk ni hanya sesuai untuk bercakap dengan kucing or bayi sahaja ! Yg jelas bukan di hadapan mmber korang sebab sgt ANOYYING ye.
  10. Two Heart One Soul -Ceh bunyi mcam sedap je kan? Biasanya couples ni dia akan pki baju sedondon, sebab nnti kalau jalan dekat mall, org akan kata. ' Oh how sweeeeet, baju sama colour, design pun sama, mcm pinang dibelah belah' HAHA :P
Okay sebenarnya. Aku buat semua ni sebab aku ada pengalaman jugak, heheeh :p *menipu kalau korang takde kan. HAHA except yg Live in Action tu. Kan? Part suap menyuap, pakai baju sedondon, mintak izin, semua aku penah buat, PERNAH okay. Haha tak lari dah. Dah nama couple. Tapi, tu lah. Ade betul nya apa yg buku ni tulis :) Bila dah selalu sgt acting mcm ni. Org pun naik meluat jugak. So pesanan aku, nak buat boleh. Jgn selalu sgt, jgn over sgt. Sebab kadang kadang there is something about pasangan kita yg kita takboleh nak SHOW OFF sgt. Menyampah jugak. Bukan kau sorg je ada BF. Aku ada jugak. HAHA. So sorry, tak de kaitan dgn sesiapa pun, saje nak share. enjoy sudahh :)

Wrote by ; 
SekdaBUGS